Új PHP verzió, régi problémák

A szerveren frissült a PHP. Új verzió indult, a szokásosnál kicsit érdekesebb kompatibilitási hibákkal. Szerencsére csak két ügyfelemnél akadtak hibák, ők még a régi tartalomkezelőt használják, ragaszkodnak hozzá. Persze rögtön elkezdtem keresni a hibát, javítgatás következett, meg némi morfondírozgatás: kell ez nekem?

Persze, kell!

Hiba elhárítva, az oldalak mennek. A napi sikerélmény megvolt…

Egyedi honlapok

Szaporodik a munkám. Szerencsére. Úgy tűnik: egyre nagyobb értéke lesz az egyedi megjelenésnek, az egyedi honlapnak. Már-már ott tartok, hogy csak ezzel fogok foglalkozni, feladva eddigi, rendszeres munkámat. (ami persze ugyan ez, csak egy kicsit kötöttebb, másabb, inkább nyűg, mint öröm)
De a szabadságnak ára van. Remélem nem túl nagy.

Mobilbarát a honlapom?

Ez a nagy kérdés, miután a Google bejelentette, hogy a keresések során a mobilbarát honlapokat részesíti előnyben. Az persze nem derül ki, hogy ez az előny egész pontosan mit jelent a sok tucat keresési és besorolási szempont között, de arra jó, hogy elgondolkodtasson minden, hozzám hasonló webfejlesztőt: merre megy a világ? A mi világunk.
Az egyértelmű, hogy a látvány egyre nagyobb szerepet kap. Az is nyilvánvaló, hogy az írott szöveg jelentőségét veszti a látogatók számára. Nem olvas már szinte senki. Honlapokat sem. Tehát maradnak a képek, a linkek, a címek.
És marad a kérdés: mobilbarát a honlapom?

honlap mobilon

Honlap mobilon

Új honlap: falatka.hu

A legjobb tartalomkezelő keresgélése során jónéhányat kipróbáltam. Végül a Pivotx motorjával csináltam meg Kata lányom honlapját, a Pixie egyik sablonját felhasználva.

Arra vagyok kíváncsi, hogy a Google találati listán hogy fog szerepelni….

 

falatka

Tovább keresem a legjobb CMS-t

Nem reménytelen a dolog. Letöltöttem a Redaxscript nevű tartalomkezelőt, telepítettem, próbálgattam…

…és nem. Nem az igazi. Kicsi, gyors, ügyes, minden része szerkeszthető. Egy baja van: a sablonjai – finoman szólva – nagyon egyszerűek. Mire végigbogarásztam a CSS fájlokat rájöttem: a legegyszerűbb csinálni egyet, teljesen a nulláról. (Rengeteg felesleges dolgot találtam bennük, egy kicsit túlkomplikálva.)

Azt hiszem, megcsinálom hozzá a saját sablonomat, és majd meglátjuk…

 

A legjobb tartalomkezelő

Kísérletezget az ember. Keresgél, találgat, de nincs meg az igazi. Tartalomkezelőket ( CMS ) próbálgatok, melyik a legjobb? Az általam felállított követelmény rendszer nagyon egyszerű: az ügyfeleim könnyedén tudják honlapjukat szerkeszteni, az apróbb változásokat elvégezni.

A Monstra tetszett. a gpEasy szintén. A Kinbea régi kedvenc, de eljárt felette az idő, frissíteni kellene. De akár hogy is nézem: a Google találatokat a Kinbea hozza a legjobban. Gyors és egyszerű. Lehet, hogy maradok ennél, és dolgozom rajta egy kicsit…