Filléres emlékeink.

Évek múltak úgy, hogy már nem is emlékeztem rá. Hétköznapi teendők múlatták időmet, és terelték gondolataimat felesleges, értelmetlen dolgok felé.

Takarítani akartam tárhelyem, és megtaláltam. Véletlen volt, ahogy a fontos dolgok történni szoktak. Körbenézegettem, láttam, hogy nagyjából rendben van. Beüzemeltem, úgy, ahogy volt, ahogy 9 éve megszületett. A blogom.

KinBea marad!

Tegnap már feladtam. Bármelyik tartalomkezelőt próbáltam ki, mindnek volt valami olyan tulajdonsága, ami nekem nem tetszett.

Aztán megnéztem, hogy a KinBea módosítgatásával hova jutottam, és meglepődtem. Hónapokkal ezelőtt csináltam már meg azokat az apróságokat, amelyek révén egyszerűbben, hatékonyabban lehet vele dolgozni.

Nekiláttam, és az éjjel továbbfejlesztgettem egy kicsit. Lehet, hogy ezt fogom használni, és ügyfeleimnek ingyen adni.

Mert ez egy ingyenes, gyors, hatékony, magyar nyelvű tartalomkezelő.

Tovább keresem a legjobb CMS-t

Nem reménytelen a dolog. Letöltöttem a Redaxscript nevű tartalomkezelőt, telepítettem, próbálgattam…

…és nem. Nem az igazi. Kicsi, gyors, ügyes, minden része szerkeszthető. Egy baja van: a sablonjai – finoman szólva – nagyon egyszerűek. Mire végigbogarásztam a CSS fájlokat rájöttem: a legegyszerűbb csinálni egyet, teljesen a nulláról. (Rengeteg felesleges dolgot találtam bennük, egy kicsit túlkomplikálva.)

Azt hiszem, megcsinálom hozzá a saját sablonomat, és majd meglátjuk…

 

A legjobb tartalomkezelő

Kísérletezget az ember. Keresgél, találgat, de nincs meg az igazi. Tartalomkezelőket ( CMS ) próbálgatok, melyik a legjobb? Az általam felállított követelmény rendszer nagyon egyszerű: az ügyfeleim könnyedén tudják honlapjukat szerkeszteni, az apróbb változásokat elvégezni.

A Monstra tetszett. a gpEasy szintén. A Kinbea régi kedvenc, de eljárt felette az idő, frissíteni kellene. De akár hogy is nézem: a Google találatokat a Kinbea hozza a legjobban. Gyors és egyszerű. Lehet, hogy maradok ennél, és dolgozom rajta egy kicsit…